hero image
dppi

Alonso: „Ez volt az egyik legjobb hétvégém, de mindenki el fogja felejteni”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2024/04/08 22:50
Fernando Alonso saját elmondása szerint az egyik legjobb F1-es hétvégéjét teljesítette a legutóbbi Japán Nagydíjon, de jó esély van rá, hogy erre senki sem fog emlékezni.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A kétszeres spanyol világbajnoknak idén nehezebb dolga van, mint egy éve, hiszen az Aston Martin autója nem annyira versenyképes a közvetlen ellenfelekkel szemben, mint tavaly, így egyelőre nem tudott a dobogós helyek közelébe jutni.

Ettől függetlenül persze voltak erős versenyei, és úgy érzi, most Szuzukában is nagyszerűen ment, de mivel csak egy hatodik pozíciót tudhat magáénak, így mindez hamar feledésbe fog merülni. „Szerintem ez volt az egyik legjobb versenyem vagy hétvégém. Úgy gondolom, igazán komplett és erős volt” – nyilatkozta a Skynak Alonso.

„Kezdve a szabadedzésektől a versenyig, talán ez volt a legjobb tavaly óta, talán a karrierem legjobb öt versenye között van, de ez teljességgel láthatatlan marad. Holnapra már senki sem fog emlékezni arra, milyen hétvégénk volt. Egynek éreztem magam az autóval. A tegnapi ötödik helyemmel teljesen pozíción kívül voltam, ahogyan a mai hatodik hellyel is” – utalt ezzel arra a kétszeres bajnok, hogy masszívan erőn felül teljesített Szuzukában.

„Egyértelműen lassabbak vagyunk a Red Bullnál és a Ferrarinál, ők inkább egy másik ligában vannak jelenleg. Úgy vélem viszont, hogy a McLaren és a Mercedes is gyorsabb nálunk. A Mercedes kicsit kísérletezett a kemény gumis kezdéssel és a bátor taktikával. Ennek köszönhetően mi viszont hasznot húztunk belőle.”

Alonso szerződése a szezon végén lejár, és még nem tudja, akarja-e egyáltalán folytatni F1-es pályafutását. Ennek kapcsán korábban elmondta, hogy a szezon későbbi részében fog dönteni. Az Aston Martinra nézve viszont nem tűnnek hízelgőnek a spanyol szavai, ha kicsikét a dolgok mögé nézünk.

„Nagyon élvezem, ami segít abban, hogy folytassam. Ez volt azonban a valaha volt egyik legjobb hétvégém a vezetés terén, mégis 44 másodperccel vagyok a győztes mögött. Ez tehát nem tűnik annyira hívogatónak, de majd meglátjuk.” Talán nem véletlen, hogy Alonso állítólag a Red Bullnál próbál magának ülést szerezni…