hero image
dppi

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2024/04/14 13:50
200. alkalommal állt rajthoz a Forma-1-ben Fernando Alonso 11 évvel ezelőtt, amit győzelemmel ünnepelt meg a Ferrarival.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Alonso kapcsán ismét sok volt a pletyka az esetleges újabb csapatváltás kapcsán, de ez nem következett be. Helyette inkább maradt az Aston Martinnál, meghosszabbította a szerződését, mellyel valószínűleg még többet fog keresni, és bízik abban, hogy végre egy igazán versenyképes autót kaphat.

Lehetséges, hogy a Mercedeshez vagy a Red Bullhoz szerződhetett volna, de nem kockáztatott. Igaz, a Red Bullnál kevésbé vállalt volna kockázatot, maximum Vestappen miatt, aki hasonló szinten lehet, mint ő, míg a jelenlegi csapattársa közelében nincs ennek, ami megint csak más helyzetet teremt.

Alonso a pályafutása alatt a Ferrarinak is versenyzett, és majdnem felért velük a csúcsra, Már 2010-ben megtehette volna ezt, de nem volt szerencséje, míg 2011-ben visszaesett a csapat teljesítménye, addig 2012-ben és 2013-ban ismét második lett Alonso, amire azóta sem volt példa a pályafutásában.

2013-ban a Kínai Nagydíjon ünnepelhette a 200. nagydíját, ami olyannyira jól sikerült, hogy megnyerte azt. Ez volt pályafutása 31. győzelme, míg a Ferrari csapatként 220. alkalommal volt ott a dobogó legfelső fokán, addig a Mercedes csak a 10. rajtelsőségét ünnepelhette, amiből azóta 137 lett, köszönhetően a domináns időszaknak.