hero image

Alonso Hamiltonnak: Üdv a világomban!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/19 14:54
Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton idei visszaesése tökéletesen bizonyítja, hogy az eredményesség mennyire is függ az adott autó teljesítményétől. A kétszeres világbajnok nem írja le kollégáját, ugyanakkor pontosan tudja, hogy min megy most át a brit.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Hamilton az elmúlt nyolc évben rendkívül sikeres volt a Mercedesszel. A brit 2013-ban igazolt a McLarentől a német istállóhoz, és 2014-ben ez a lépés tökéletesnek bizonyult. A brit 2014 és 2021 között nyolcból hat bajnoki címet nyert, miközben csapata ezekben az években minden konstruktőri címet megnyert. 2022-ben azonban a Mercedes gyengébb autóval rendelkezik, Hamilton pedig már nem a győzelmekért versenyez.

„Idén azt látjuk, hogy a pilóta nagyon fontos az F1-ben, de nem döntő fontosságú. Lewis ugyanolyan jól vezet, mint az elmúlt nyolc évben. Dominálta a sportot, minden rekordot megdöntött és 100 pole pozíciót szerzett. Most pedig kiváló kört fut és egy másodperccel lassabb mégis. Szóval igen – üdv a világomban" - mondta Alonso a sportágról a BBC-nek. A spanyol hozzátette, hogy ez nem vádaskodás Hamilton ellen, hanem a sportág problémáját mutatja.

„Ez az F1. Nem lesz igazságos sport a számok tekintetében. Ez történt velem is, amikor megnyertem a két bajnokságot 2005-ben és 2006-ban a Renault-val. Megvertem Michael Schumachert, de az autóm megbízhatóbb volt akkoriban, és nagyon jó teljesítményt nyújtott” – mondta.

„Lewisszal ugyanez a helyzet. Több mint 100 pole pozíciót szerezni az F1-ben elképzelhetetlen dolog. A legjobb autóra és csomagra van szükséged sok-sok éven keresztül. Megérdemel mindent, amit a múltban elért, de ez az év jó emlékeztető arra, hogy a rekordokban és a számokban nagy szerepe van annak, hogy milyen csomagod van” – tette hozzá.

Lewis Hamiltonra is nagyobb nyomás nehezedik a Mercedesnél 2022-ben George Russell érkezésével. Alonso nem lepődik meg azon, hogy a brit jól teljesít új csapatánál, de továbbra is Hamiltont tartja a jobb pilótának. „Végül, amikor a dolgok trükkösebbek lesznek, vagy vannak nehéz helyzetek, Lewisnak még mindig több tapasztalata és talán több tehetsége van” – zárta Alonso.