hero image

Alonso: két-három lépéssel le vagyunk maradva a szezon elejéhez képest

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/06/18 15:15
Az Alpine rutinos pilótája nem elégedett csapata elmúlt hetekben mutatott teljesítményével, de abban reménykedik, hogy Kanadában ismét sikerül jó eredményért harcolniuk, akárcsak Melbourne-ben és Dzsiddában.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Fernando Alonso idei legjobb eredményét érte el az előző versenyhétvégén Bakuban, amikor az Azeri Nagydíj hetedik helyét szerezte meg. A kétszeres világbajnokot korábban több balszerencse sújtotta, több technikai problémával is szembesült a szezon eddigi részében.

A spanyol 2006-ban győzni tudott Kanadában a Gilles Villeneuve-ről elnevezett versenypályán, most pedig az a célja, hogy megismételje az egy héttel korábban nyújtott teljesítményét, amire az első szabadedzésen elért harmadik helyét követően minden esélye meg is van.

"Jó újra itt lenni Montréalban, ez az egyike azon pályáknak és városoknak, ahová mindannyian szívesen jövünk. Nagyszerű hétvége lesz, sok akcióval, a falak rendkívül közel vannak és az időjárás is bekavarhat" - mondta Alonso a kanadai futamot megelőző sajtóeseményen.

"Jelenleg kissé jobban szenvedünk, mint az év elején. Kezdetben optimistábban céloztuk meg a top 5-öt, már csak azért is, mert a Mercedes-szel harcoltunk, de most két-három lépéssel le vagyunk maradva Melbourne-höz vagy Dzsiddához képest" - magyarázta a kétszeres bajnok.

"Úgy tűnt, az autó jól ment a bakui hosszú egyenesekben és úgy tűnik, szereti az alacsony sebességű pályákat. Montréal is köztük van, így megpróbálunk versenyben lenni a jó helyezésekért, ráadásul itt egy új frissítési csomaggal optimalizálhatjuk az autót" - zárta Alonso.