hero image

Alonso: Majd meglátjuk mi lesz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/03/16 15:21
Nem úgy indult a téli felkészülés a francia csapat és Fernando Alonso számára, ahogyan azt szerették volna, azonban a kétszeres világbajnok még nem mondott le arról, hogy idén előrébb végezzenek.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Fernando Alonso „pozitívan csalódott” az új autóban, miután a csapat teljesítménye Bahreinben sokkal jobb volt, mint Barcelonában. A tesztnapokat a negyedik idővel zárta, de még nem biztos benne, hogy az Alpine idén előrébb léphet a korábbi évekhez képest.

A The Race-nek adott beszélgetésben a spanyol bizakodásra adott okot, mert a csapat rengeteg energiát fektet a programba. Ezért reméli, hogy az Alpine a jövőben a világbajnoki címért küzdhet, de hogy ez milyen messze van jelenleg, azt Alonso sem tudja megjósolni.

Így arra a kérdésre, hogy az Alpine 2022-re már több lehet-e, mint egy középmezőnybeli csapat, nem tud válaszolni. „Meg kell várnunk, hogyan alakulnak az első versenyek, és meglátjuk, mire van szükségünk az autótól" - mondja.

„Majd az első versenyen meglátjuk" - folytatja Alonso, aki hangsúlyozza, hogy még az első futam sem mond el mindent a következő szezonról. „Tavaly Bahreinben nulla pontot szereztünk, de megnyertünk egy futamot Magyarországon" – tette hozzá a spanyol.

Alonso azzal a céllal tért vissza a száguldó cirkuszba, hogy az idei szabálymódosításokat kihasználva megszerezze harmadik világbajnoki címét, azonban ha az Alpine idén is mellé lő, akkor nem biztos, hogy lesz erre még alkalma a veterán spanyolnak. Egyelőre azonban még korai lenne eltemetni az Alpine-t, azonban az biztos, hogy van még min dolgoznia a francia alakulat mérnökeinek.