Fernando Alonso szerint csak idő kérdése, hogy megszerezze élete első győzelmét az Aston Martin színeiben. A kétszeres bajnok úgy hiszi, hogy a technika ördöge előbb-utóbb utoléri Verstappenéket.

Fernando Alonso eddig álomszerű rajtot vett a 2023-as Forma-1-es szezonban, hiszen mind a két eddigi futamon képes volt dobogóra állni. Ezzel az összesített pontversenyben is az előkelő 3. helyet tudhatja a magáénak, ami jó előjel a jövőre nézve.

Látva az Aston Martin remek autóját és Alonso kivételes vezetését, a legtöbben arra kíváncsiak, hogy mikor jöhet össze a futamgyőzelem a spanyolnak. A kétszeres bajnok szerint erre minden esélyük megvan, ám szükségük van némi szerencsére is, hiszen a Red Bull kiemelkedik a mezőnyből.

„Előbb-utóbb meg fog történni, hiszen nem tudnak mindig az első és a második helyen végezni” – jelentette ki Alonso a The Race-nek azzal kapcsolatban, hogy hamarosan technikai gondjai lehetnek a Red Bullnak.

„Egyszer egy elrontott bokszkiállás, egyszer egy váltó” – taglalta a spanyol, hogy milyen gondjai lehetnek a Milton-Keynes-i alakulatnak. „Maxnak most volt [a meghibásodása Szaúd-Arábiában]. Ha a versenyen lett volna, akkor ki kellett volna állnia az autóval.”

Nem csak Alonso örülhet az Aston jó teljesítményének, hanem maga az alakulat is, hiszen a tavalyi rendkívül vérszegényre sikeredett szezonkezdés után most holtversenyben a 2. helyen állnak a Mercedesszel.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL