hero image

Alonso már átállna 2023-ra szíve szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/07/21 14:56
Fernando Alonso szeretné, ha az Alpine idén a dobogós helyekért harcolna, de reálisan gondolva erre már nem lesz esélyük. Szerinte a Mercedes jelenlegi tempója jelenleg túl nagy falat számukra, és úgy gondolja, csapata jól tenné, ha már 2023-ra koncentrálna.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

A Mercedes drámaian kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont, de úgy tűnik, megoldotta a legnagyobb problémáit, és a csapat kezd előrelépni a versenytempó tekintetében. Alonso attól tart, hogy az Alpine nem lesz képes ugyanerre, hiszen az ő csapata nem rendelkezik ugyanolyan erőforrásokkal.

„Nem hiszem, hogy nekünk könnyű lesz azt csinálni, amit a Mercedes. Nagyszerű szervezetük van, és tudtuk, hogy előbb-utóbb visszajönnek" - ismerte el a spanyol a Marcának nyilatkozva.

Alonso meg van győződve arról, hogy az Alpine is képes lehet ugyanerre, de azt gondolja, hogy ez egy hosszú távú projekt. „Azt hiszem, számunkra az a kérdés, hogy elég korán elkezdjük a jövő évi autó fejlesztését" - folytatta.

Kételkedik abban, hogy csapatának sikerülhet párhuzamosan fejlesztenie az új autót a mostanival. A nagy csapatok számára ez lehetséges, de a kisebb csapatok számára ez nagyobb kihívást jelent Alonso szerint.

Ahogy azt a spanyoltól már megszokhattuk, egyenesen a lényegre tért: „Szerintem az szünet alatt össze kellene jönnünk. A következő hetekben vagy bármikor leülök a csapattal, hogy megnézzük, mik az elvárásaink" - mondta Alonso.