hero image
dppi

Alonso már nem olyan szigorú az Alpine-nal szemben: "A szív mindig a jelenben él..."

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/15 16:10
Fernando Alonso szombati sprintversenyt követő csalódottsága elpárolgott, legalábbis a Brazil Nagydíjon elért ötödik helye után már „tökéletes vasárnapról” beszélt és korábbi megszólalását is pontosította.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a sprintverseny után mindkét pilótát élesen kritizálta. Alonso és Esteban Ocon többször is összeértek, ami mindkettejük versenyét tönkretette. A két Alpine vasárnap így a 16. és 17. rajtkockából indulhatott és sokáig úgy tűnt, elveszítik negyedik helyüket a konstruktőrök között.

Azonban fordult a kocka, mivel mindkét McLaren kiesett, ráadásul Alonso a két Red Bullt is maga mögött tartotta, hogy a verseny végén az ötödik helyet szerezte meg, míg Ocon nyolcadik helye is fontos pontokkal gazdagította a francia csapatot.

Szombati súlyos szavaihoz képest vasárnap Alonso is jóval pozitívabban látta a dolgokat: „Nagyon jó verseny volt. Háromkiállásos stratégia mellett döntöttünk, a legtöbb autóval ellentétben, de a végén a biztonsági autó kicsit megkeverte a dolgokat. A végén az új gumikon kicsit tudtam szórakozni Checóval és Charles-lal (Leclerc – a szerk.).”

A szombati, Oconnal való ütközését követően Alonso még azt mondta, számolja a napokat, amíg végre „kipróbálhatja a zöld autót”, utalva ezzel arra, hogy év végén az Aston Martinhoz igazol. Vasárnap már kicsit finomabban fogalmazott: