hero image
dppi

Alonso még esélyesnek tartja magát a világbajnoki címre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/11/27 14:08
Fernando Alonso átigazolása az Aston Martinhoz új fejezetet nyit a spanyol Forma-1-es karrierjében, egy olyat, ahol szerinte még mindig reménykedhet egy harmadik világbajnoki címben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Alonso második és utolsó éve az Alpine-nál elmaradt a várakozásoktól, nem kis részben egy sor műszaki hiba miatt, melyek gyakrabban hátráltatták idén, mint karrierje során bármikor. Az idei csalódást keltő éve ellenére a BBC-nek adott interjúban elmondta, úgy érzi, úgy teljesít, mint tíz éve.

„Az számít, amit én érzek magamban. Attól még, ha jó sok pontot szerzek és jó helyen végzek a bajnokságban, akkor sem feltétlenül érzem jól magam. Idén, még ha nem is szereztem volna pontot, akkor is tudom, hogy jövőre egy új csapathoz, új projektbe kerülök, és 100%-ig vissza fogok kerülni a sportba.”

Alonso elismeri, hogy két szezonnyi szünet után 2021-ben visszatérni a Forma-1-be megkövetelte, hogy újra felépítse önbizalmát: „Úgy érzem, tavaly nem voltam 100%-ig elégedett a teljesítményemmel és a szezon alakulásával. Idén sokkal elégedettebb voltam mind az autóval, mind magammal, úgy érzem, készen állok a következő kihívásra.”

„Szóval nem lehet alábecsülni az, milyen, amikor az ember visszatér a sportba. Kell pár versenyhétvége, vagy akár egy egész szezon is arra, hogy 100%-os formába kerülj, velem is ez történt, de most már úgy érzem, hogy szintre kerültem.”

Alonso motiváltan és csordulatlan képességekkel érkezik az Aston Martinhoz, de ami még fontosabb, hogy ma is hisz abban, hogy egy ponton a világbajnokságért harcolhat. Ez furcsának hangzhat, tekintve, hogy utolsó futamgyőzelmét 2013-ban, Barcelonában aratta, de mind magában, mind az Aston Martinban is rendületlenül hisz:

„Végtére, a bajnokság megnyerése motivál minden nap, szóval ma is gondolok rá, hogy egy harmadik is összejöhet egy nap. Talán jövőre, de aztán ki tudja. Az Aston Martinnál más dolgok is vannak, amik vonzanak – nem nulláról kell a csapatot építeni, hanem már reménykedhetünk, hogy a következő szezonokban sokkal jobbak lehetünk.”