hero image
dppi

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/09/25 14:45
Ha ránézünk a tabellára, láthatjuk, hogy Fernando Alonso egy olyan autóval tartja magát a legjobb helyeken, mely egyértelműen a riválisok mögött van.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Alonso teljesítménye elképesztő, még a 40-es éveiben is félelmetes a tempója, és a valaha volt egyik legjobb rajtoló. Suzukában is alkotott, és az, amit az idény első felében művelt a sorozatos dobogókkal, megint bizonyította, hány világbajnoki címet érdemelne.

A spanyol rekorder jelenleg úgy van ott a bajnokság első felében, hogy a Red Bull, a McLaren, a Ferrari és a Mercedes autója is jobb az Aston Martinnál. Érdekes lenne látni, mire lenne képes a Red Bullnál a rendkívül gyengén teljesítő Pérez helyén.

Kellemetlen a helyzet, mert Verstappen kerek 400 ponttal várja a folytatást, addig Pérez eddig összesen 223 pontot gyűjtött. Hamilton a harmadik 190 egységgel, majd jön a fentebb említett Alonso.

A kétszeres világbajnok 174 pontos, viszont félő, hogy a Ferrarik is megelőzhetik. Sainz 150, Leclerc 135 ponttal üldözi, de Alonso tudásban, sebességgel és tapasztalatban is jobb a két ferrarisnál.

Norris ugyan csak 115 pontos, mindkét Ferrarit megelőzheti, ahogyan Alonsót is, ha tartani tudja a McLaren ezt a formát, a második erőt. Russell ugyancsak 115 pontot gyűjtött eddig, de a Mercedes versenyzője rendkívül balszerencsés.