hero image

Alonso meglepődött Las Vegas ultragyors, „csak egyenesekből” álló vonalvezetésén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/15 14:57
A Forma–1 néhány hete bejelentette, hogy 2023-ban ismét lesz Las Vegas-i Nagydíj a naptárban. Fernando Alonso a tervezett vonalvezetés kapcsán most elmondta, hogy ő „sokkal lassabb” pályára számított.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Hogy milyen lesz a versenyzés a 6,1 kilométeres, csupán 14 kanyart tartalmazó aszfaltcsíkon, azt egyelőre persze nem tudjuk, de sokaknak tetszettek a tervek, Alonsót valamiért viszont mégis meglepték.

Minderről az Alpine egyik videójában beszélt, ahol márkatársával, Esteban Oconnal reagálnak a nemrég bejelentésre került helyszínre. „Szupergyors lesz. Én azt hittem, valami sokkal lassabbat fogunk kapni.”

„Meglep, hogy milyen sebességeket lehet majd elérni. Azt gondoltam, inkább Bakura fog hasonlítani a stílusa, sok kanyarral és talán egy hosszú egyenessel. Ez viszont csak egyenesekből áll.”

Ocon eközben arról beszélt, hogy a csapatok valószínűleg „monzai vagy még kisebb szárnyakat” fognak majd használni, az F1 szimulációi által becsült 342 km/h-ás csúcssebességet pedig vélhetően át fogják majd lépni.

„342-t jósolnak, de ez akkor, ha egyedül mész.” Érzése szerint szélárnyékban és DRS-sel akár a 360-370 km/h-ás végsebesség is elérhető lesz. Ezzel pedig lényegében az egyik leggyorsabb versenypályává válna az egész naptárban.