hero image
dppi

„Alonso megnyerhette volna a bajnokságot 2007-ben és ’08-ban, ha a McLaren rendesen támogatja”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2022/12/21 15:29
Ezek Fernando Alonso korábbi versenymérnökének, Mark Slade-nek a szavai. Szerinte a spanyolnak sokkal jobb esélye lett volna elhódítani az említett két bajnoki serleget, ha a csapat megfelelően beáll mögé.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Miután a Renault-val kétszer is világbajnok lett, Alonso 2007-ben csatlakozott a McLarenhez, ahol az újonc Lewis Hamilton lett a csapattársa. A páros elég viharos szezont futott, miközben mindketten harcban voltak a végső győzelemért a ferraris Kimi Räikkönennel együtt.

Az év pedig végül a finn szenzációs sikerével zárult, hiszen hátrányból tudott fordítani a McLarenekkel szemben az utolsó futamon. Alonso pedig a sok probléma miatt jobbnak látta visszatérni a Renault-hoz.

Azt ugyan tudjuk, hogy Alonso kapcsolata közel sem volt harmonikus Ron Dennis csapatfőnökkel, de Slade a MotorLAT-nak elmondta, hogy ők viszont jól kijöttek egymással. „Nagyszerű volt Fernandóval dolgozni. Ő a Forma–1 terminátora, nem igaz? Sosem adja fel és elképesztően gyors.”

„Tudtad, hogy olyasvalakivel dolgozol együtt, aki mindenáron meg akarja nyerni az összes futamot, ez pedig fantasztikus volt.” Slade szerint elsősorban a csapat tehető felelőssé azért, hogy Alonso mclarenes szezonja rosszul alakult.

„A gondok inkább a csapaton belül voltak. Az atmoszféra elég rossz volt, és történt néhány dolog, melyek felerősítették a már meglévő problémákat. Úgy vélem, vezetési szempontból jobban is lehetett volna kezelni. Nem úgy működtek a dolgok, ahogyan kellett volna. Lényegében csak eldobtuk a 2007-es bajnokságot.”

„Úgy vélem, ha Fernandót megfelelően támogatják, akkor valószínűleg megnyertük volna a 2007-es és 2008-as idényt. Ki tudja, mi történt volna utána, de én így látom. Nekem sosem volt személyes gondom Fernandóval. Élveztem a közös munkát” – mondta Slade, aki jelenleg egyébként Kevin Magnussen versenymérnöke a Haasnál.