hero image

Alonso: Megvolt a tempónk a pole-hoz, az első 2-3 hely garantált lett volna

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/04 15:22
Az Alpine versenyzője, Fernando Alonso önhibáján kívül adta fel a Q3-at, miután hidraulikai problémával szembesült, ezt követően azt mondta, szerinte az első 2-3 hely valamelyikén végezhetett volna.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Fernando Alonso biztató tempót mutatott a melbourne-i időmérőn, és vélhetően elkelő helyen végezhetett volna, azonban a 11-es kanyarnál hidraulikai probléma miatt balesetet szenvedett, ahogy az itt elérhető videón is megtekinthető.

Az időmérő után a Sky-nak adott interjújában Alonso elmondta, szerinte meglett volna a tempójuk a pole-hoz, és évek óta ez a legjobb hétvégéje:

„Igen, megvolt a tempónk a pole-hoz. Azt gondolom, egyre jobbá válik a kocsink, magabiztosabbak lettünk, a csapat pedig keményen dolgozik. Az talán meglepetés, hogy harcban voltunk a pole-ért, az viszont nem, hogy egyre közelebb kerülünk az élmezőnyhöz.”

„Évek óta ez a legjobb hétvégén, de nagyon frusztráló, hogy végül nem tudtunk végigmenni az időmérőn” – mondta Alonso, majd rátért a megbízhatósági problémáira is, ami a szezon eleje óta folyamatosan gondot okoz neki:

„A megbízhatóság csak az én autóm kapcsán jelent problémát, a másik jónak tűnik! Éppen ezért mondom azt, hogy kicsit pechesek vagyunk, mert ha mindkét kocsin jelentkeznének a problémák, akkor egy olyan dologról beszélnénk, amit ki kell javítanunk.”

„De elég véletlenszerűnek tűnik a dolog, legalábbis az én oldalamon, méghozzá egy olyan pillanatban, amikor gyorsak voltunk. Bahreinben, amikor a kilencedik vagy tizedik helyen álltunk, akkor talán kevésbé érdekelt minket, hiszen csak egy pontról volt szó.”

„Dzsiddában rendben voltunk ezzel. Ma viszont szerintem garantált lett volna az első kettő vagy első három helyezés egyike, így sokkal jobban fáj” – zárta Alonso.