hero image

Alonso: Mick képes lehet futamokat nyerni, ha jó autót adnak alá

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/02/24 15:28
Fernando Alonso biztos benne, hogy Mick Schumacher többet fog mutatni abból, amire képes az idei szezonban, de ez attól függ, milyen autót ad neki a Haas.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Schumacher második szezonját kezdi meg a Forma–1-ben, a Haas pedig az előzőt arra használta, hogy az újonc versenyzőpárosával tapasztalatokat gyűjtsön, de idén már komolyabb célokat tűznek ki. A Haas az egész 2021-es szezont a vadonatúj VF-22-es tervezésére fordította, a csapat hatalmas előrelépésre számít.

A csapatfőnök, Günther Steiner már most világossá tette, hogy pontokat akar, méghozzá sok pontot, és talán még a 2018-as ötödik helyezést is megismételhetik a konstruktőri bajnokságban. Alonso hisz Schumacherben, a Haasnak van egy pilótája, aki képes lehet pontokat szerezni, csak egy jó autóra van szüksége.

„Nagyon kedvelem Micket. Nagyon tehetséges versenyző, de emberként is nagyon kedvelem őt. Szerintem nehéz első éve volt, mert a Haas egyáltalán nem volt versenyképes. Idén minden új, a Haas versenyképes autó lehet. Ha ez megtörténik, szerintem Mick többet fog mutatni abból, amire képes“ - mondta az RTL-nek. 

„Szerintem nagy jövő áll előtte, és nem azért, mert Schumacher neve van a sisakján. A különböző kategóriákban bebizonyította, hogy megvan a tehetsége, a természetes tehetsége. Szerintem nagy jövő áll előtte“ - folytatta a kétszeres világbajnok.

Egy évtizeddel azután, hogy édesapja, Michael Schumacher a 2012-es Európa Nagydíjon egy harmadik hellyel megszerezte utolsó dobogós helyezését, Alonso szerint hihetetlen lenne, ha egy Schumacher újra dobogóra állna - talán még a dobogó legfelső fokára is.

„Azt hiszem, nagyon különleges lenne a sportág számára, ha ismét egy Schumachert látnánk a dobogón, vagy esetleg futamot nyerne, és a bajnoki címért harcolna. Ez óriási dolog és nagyon szép történet lenne az F1 számára. Remélem, hamarosan megtörténik ez számára és a sportág számára is“ - tette hozzá Alonso.

Mick édesapja 91 futamot nyert a Forma–1-ben és hét világbajnoki címet szerzett, Alonso az a pilóta, aki véget vetett ötéves győzelmi sorozatának. A Renault színeiben, 2005-ben megnyerte a bajnokságot, majd 2006-ban egy másodikat is. Abban a szezonban, a szezonzáró Brazil Nagydíjon Schumachert megelőzve szerezte meg a bajnoki címet.