Ezt tartják minden idők egyik legnagyobb előzésének, amit Fernando Alonso prezentált pályafutása első felében Michael Schumacher ellen.

Fernando Alonso és Michael Schumacher nagy ellenfelei voltak egymásnak a Forma-1-ben. Alonso volt az az ifjú titán, aki arra készült, hogy a gyári Renault-val megállítja a Ferrarit és Michael Schumachert. Ebben az a Briatore volt a segítségére, aki két címet nyert Schumacherrel a Benettonnál.

Az olasz pontosan tudta, mire képes Schumacher, fontos tanácsokat adhatott át Alonsónak, akivel szintén két trófeát nyert. Mindkét alkalommal egy fiatal versenyzőt tett bajnokká, akik akkor még az útjuk elején jártak. Michael a hatodik egymást követő címét szerezte volna meg 2005-ben, de az az év nem volt túl sikeres számára.

Alonsónak azonban olyannyira kijött a lépés, hogy 2006-ban megvédte a címét, majd a McLarenhez szerződött az újonc Lewis Hamilton mellé. A folytatást már mindenki ismeri, ami pedig Alonsót illeti, nehéz megmondani, hogy a Renault-nál, a McLarennél, a Ferrarinál vagy most a legjobb az Aston Martinnál.

Ez sokat elmond a tehetségéről, több mint kivételes versenyző, aki még versenyezhetett V10-es motorokkal. Most, hogy jön a Japán Nagydíj, idézzünk fel egy olyan pillanatot, amire minden generációnak emlékeznie kellene a jövőben. Akkoriban még az autók leszorítóereje is egészen más volt, mint most.

Ettől függetlenül Alonso egy olyan manővert vállalt be Suzukában a 130R kanyarban, hogy azzal talán az életét is kockáztatta. Félelem nélkül ment be Schumacher és a Ferrari mellé, majd előzött. Mai napig ezt tartják az egyik legnagyobb előzésnek, mely mindig jó példa lesz arra, hogy az F1-hez bátorság, vakmerőség is kell.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL