A Míg egyes versenyzők amiatt aggódnak, hogy nem lesz elég idejük gyakorolni a Kínai Nagydíjra, Fernando Alonso az Aston Martin nagykövete, a volt Forma-1-es pilóta Pedro de la Rosa szerint még azt az egy szabadedzést is elhagyná.

A Forma-1 készül arra, hogy öt év után visszatérjen Sanghajba, ahol első alkalommal fogják használni a megújult sprintformátumot, amelyet egy kicsit észszerűbbé tettek a tavalyi kavarodás után, ami nem nyerte el a pilóták tetszését.

Néhány pilóta, köztük Max Verstappen, Sergio Perez és Carlos Sainz is arra panaszkodtak, hogy a sprinthétvége miatt csak egy megrendezett szabadedzés nem lesz elég arra, hogy visszaszokjanak az évek óta nem látott helyszínhez.

Nem mindenki osztja azonban az aggályaikat, sőt, az F1 Nation podcastban nyilatkozó Aston Martin-nagykövet, Pedro de la Rosa szerint Fernando Alonsónak még a hétvégén megvalósulónál is extrémebb álláspontja van sprintek ügyében:

„Fernandónak igazából az tetszene, ha azonnal az időmérőbe ugranának. Néha szokott erről beszélni. Neki nem kell bemelegítés, nem kell egy másik gumiszett, hogy gyorsabb legyen, csak bumm, egy kör, ennyi, és ő így lesz a leggyorsabb egész hétvégén, mert neki nem kell beleszoknia az autóba.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL