hero image

Alonso: Nagy reményeink vannak 2022-re!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/02/12 16:15
Az Alpine-pilóta Fernando Alonso reméli, a nagy szabályváltoztatás meghozza az áttörést a csapata számára, azt nyilatkozta, nagy reményeik vannak a következő szezonra nézve.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Fernando Alonso két év kihagyást követően 2021-ben tért vissza a Forma-1-be az Alpine csapatával, és bár ő Katarban dobogóra tudott állni, a csapattárs Esteban Ocon pedig nyerni tudott a Hungaroringen, így sem lehet azt mondani, hogy kifejezetten versenyképes lett volna a francia istálló.

2022-ben viszont hatalmas technikai szabályváltoztatás érkezik a Forma-1-be, ami miatt a legtöbb csapat bizakodó, hiszen közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz. Alonso és az Alpine is közéjük tartozik, a spanyol szavaival élve nagy reményeik vannak.

„A célunk, hogy erősebbek legyünk az egyenesekben, és hogy nagyobb legyen a leszorítóerőnk a kanyarokban – minden versenyző ezt szeretné elérni. A csapatunk most meglehetősen erős. Tavaly olyan versenyeken is pontot tudtunk szerezni mindkét autónkkal, amelyeken nem volt meg a tempónk, és ez is mutatja, hogy sok területen erősek vagyunk.”

„Csak egy versenyképes csomagra van szükségünk az enstone-i és a viry-i gyárból. Hosszú hónapok óta dolgozunk, és nagy reményeink vannak, aztán meglátjuk, mi lesz” – idézte a GPFans Alonsót.