hero image
Twitter/Alpine

„Alonso nagyon jó, az Alpine már nem annyira…”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/04 12:24
Az Alpine versenyzőjével igen, az Alpine A522-essel már nem annyira elégedett egy spanyol sajtóorgánum alpine-os forrása, akivel a barcelonai teszteken beszélgettek. További kérdés, hogy mennyire veti vissza az új üzemanyag a motorjuk teljesítményét.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Alpine szempontjából nem alakult problémamentesen a barcelonai szezon előtti teszt három napja, nemrégiben Fernando Alonso is arról beszélt, hogy ambivalens érzései vannak – egyes dolgokat pozitívnak értékelt, de negatívumokkal is találkozott.

A spanyol Mundo Deportivo egy alpine-os forrására hivatkozva írt a francia istállóról. A teljesen átalakított motorról többnyire jó dolgokat mondott a forrás, míg a kocsi kapcsán már nem ennyire pozitív a véleménye.

„Fernando nagyon jó. Az autó… nem annyira. Vannak hiányzó dolgok… sok dolog hiányzik” – mondta a portál alpine-os forrása Barcelonában, majd áttért a motor területére:

„Teljesítmény terén nagyot tudtunk előrelépni. Remélem, hogy versenyképesek leszünk a többiekhez viszonyítva. De az új üzemanyag miatt vesztettünk a teljesítményünkből, ezt is bele kell kalkulálnunk, amikor az erőforrásunk erejéről beszélünk.”

A téli tesztek második felvonására jövő héten Bahreinben fog sor kerülni: március 10. és 12. között, magyar idő szerint 8 és 17 óra között körözhetnek a pilóták, a szezonnyitó Bahreini Nagydíj pedig március 20-án lesz.