A spanyol SoyMotor társigazgatója, Antonio Lobato a bahreini tesztek után úgy érzi, Fernando Alonso nagyon elégedett, és míg Barcelonában csak nevettek az Alpine-on, Bahreinre fordult a kocka.

A kétszer három napos tesztek alapján nagyon nehéz kiolvasni, hogy mi lehet jelenleg az erősorrend a Forma-1-ben, azonban már nem kell sokat várnunk arra, hogy Bahreinben felbőgjenek a motorok, és kezdetét vegye a szezon első versenye.

Az egyik nagy kérdőjel az Alpine csapata, akik a jelek szerint előre tudtak lépni a barcelonai tesztekhez képest, de az kérdéses, hogy ez pontosan mire lesz elég a francia istállónak.

SoyMotor társigazgatója, Antonio Lobato a sajtóorgánum Twitch-csatornáján arról beszélt, nagyon boldognak tűnt a bahreini teszteken Alonso, ami nagyon meglepte.

„Meg is ijesztett a dolog, mert a Forma-1-ben az emberek általában nagyon óvatosak. Ha jól mennek a dolgaid, akkor sem mondod ki, és még ha optimista is vagy, akkor is úgy nyilatkozol, hogy eltakard az optimizmusod.”

„Viszont most azt láttam, hogy Fernando nagyon boldogan nyilatkozik, és az arckifejezése is megváltozott, ami nála sokatmondó. Fernando nem tudja eltakarni az érzéseit, az arcán látni lehet, hogy jól vagy rosszul állnak.”

Lobato ezt követően visszaemlékezett arra, hogy mennyire borúlátó volt az Alpine a barcelonai tesztek után, és hogy a McLaren éppen ellentétes utat járhatott be a franciákhoz képest.

„A barcelonai Twitch-streamünk után azt mondtam, hiányzik valami az Alpine-nál. Én azt továbbítottam, amit hallottam, vagyis hogy Barcelonában nagyon rosszul állt az Alpine, a többi csapat is csak nevetett rajtuk, annyi problémájuk volt. Fernando is mérgesen távozott a tesztekről.”

„A csapatnak is fájt a helyzet, ezért hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy Bahreinbe egy radikálisan új csomaggal érkezhessenek meg. És míg a McLaren a barcelonai teszt pozitívuma volt, Bahreinben pedig szenvedtek, addig az Alpine ezzel ellentétes utat járt be.”

„Nagyot tudtak ugrani az egyik teszthétről a másikra, ezért hiszek abban, hogy az ’El Plan’ még mindig él” – mondta a spanyol újságíró.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL