Giedo van der Garde, egykori F1-es pilóta, jelenlegi tévékommentátor komoly ellenérzéseket váltott ki a spanyol szurkolókból, miután kritizálta Fernando Alonso viselkedését az Ausztrál Nagydíj alatt.

A DRS: The Race Show című podcastjában van der Garde "piszkos trükknek" nevezte Alonso akcióját, amely a George Russellel való ütközéséhez vezetett, majd s***fejként jellemezte a kétszeres világbajnokot.

"Ez egy piszkos trükk volt Alonso részéről. Láthatjátok, mennyivel lassabban ment, mint a kanyar előtt. Az egyenes közepén a fékre lépni tényleg nem túl szép dolog", kritizálta Alonso húzását van der Garde.

A megjegyzések rövid időn belül negatív reakciót váltott ki a spanyol rajongókból, ugyanis van der Garde elárulta, hogy számos dühös üzenetet kapott az Instagramon. "Elég sok üzenetet kaptam a poszt alatt, de jöttek privát üzenetek is, teljesen megvadultak", mondta a holland.

A felháborodás ellenére van der Garde nem kért bocsánatot Alonso vezetésének értékeléséért.

"Egyáltalán nem mondtam semmi rosszat Alonsóval kapcsolatban. Kivéve azt, hogy ő egy s***fej. Ezt is igazából jó értelemben véve mondtam, de hát így jártam".

"Még jó, hogy most nem kell Spanyolországba mennem, mert ha ott kötnék ki... Talán a hétvége után egy kicsit pozitívabbak leszünk Alonsóval kapcsolatban, és akkor majd azt is feltesszük a netre, ráadásul spanyol felirattal", mondta viccelődve.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL