hero image
dppi

Alonso Ron Dennisről: „Ha a csapatod ezt mondja, nem folytathatod velük”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/04/20 18:59
Fernando Alonso elárulta, melyik volt az utolsó csepp a pohárban, amikor egyértelművé vált számára, hogy nincs maradása a McLarennél – nem Lewis Hamiltont hibáztatja a spanyol.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

2007-ben az újonc Lewis Hamilton és a friss kétszeres világbajnok Fernando Alonso versenyzett a McLaren csapatánál. A wokingi istálló rendkívül versenyképes volt az idény folyamán, de az egyéni világbajnoki címről 1-1 ponttal lemaradtak a pilótáik Kimi Räikkönen mögött.

Erre az időszakra visszatekintve Fernando Alonso a Daily Mailnek nyilatkozott. A 41 éves pilóta a csapaton belül kialakult problémás helyzetért nem magát vagy akkori csapattársát hibáztatja, hanem véleménye szerint a vezetőség nem segített nekik:

„Nehéz szezonunk volt. De végig tiszteltük egymást a pályán, és ez máig sem változott. Mindketten tehetséges versenyzőnek tartjuk a másikat, valamint az egyik legkeményebb riválisunknak” – kezdte Alonso.

„A főnökeink nem kezelték jól a helyzetet, miközben mi fiatalok és éretlenek voltunk. Sok minden nem volt meg bennünk, ami ma már megvan, így segítségre lett volna szükségünk a vezetőségtől, de ezt nem kaptuk meg.”

„Nem tudtam volna a McLarennél folytatni. A csapat csak az egyik garázson tartotta rajta a szemét” – folytatta a kétszeres világbajnok.

Alonso emellett elmondta, mi volt az utolsó csepp a pohárban, amikor már biztosan tudta, hogy váltania kell – 2007 után két évre a Renault-hoz igazolt:

„Ron Dennis azt mondta a kínai futam után, hogy ’nem Massával versenyzünk, hanem Fernandóval’. Amikor a csapatod ezt mondja, nem folytathatod velük. De az ember sokat tanul a karrierje folyamán” – zárta a spanyol.