hero image
dppi

Alonso tapad Hamiltonra a Ferrarik előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/09 16:00
Fernando Alonso továbbra is jó helyen áll a bajnokságban, amire büszke lehet, de a dobogó elérése még így is necces lehet.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A kétszeres világbajnok Alonso az Aston Martin nagy sztárja, aki egészen elképesztő teljesítményt nyújt. A szezon első felében szinte mindig dobogóra állt, és rendre közel tökéletes teljesítményt nyújt.

Ezzel szemben a csapattársa, a tulajdonos fia, Stroll mintha más autóban ülne, annyival lassabb. A helyzet már kellemetlen, rengeteg kritikát kap a kanadai, sokan egy ideje már a leváltását követelik.

Hogy ez megtörténhet-e, kizárólag az apja döntése, de az beszédes, hogy Stroll eddig 47 pontot gyűjtött, addig Alonso 183-nál jár. A különbség drasztikus, és ez várhatóan még nagyobb lesz az idény végéig.

Alonso a negyedik helyről várja a folytatást, Hamilton van előtte 194 ponttal, majd jön Pérez 224-gyel. Ahhoz képest, hogy Pérez ugyanabban a Red Bullban ül, mint Verstappen, a holland 433 pontos.

A Ferrarinál Sain van előrébb 153 ponttal, de Leclerc közel van, 145 pontot gyűjtött eddig. A McLaren viszont olyannyira felzárkózott, hogy Norris a 136 pontjával hamarosan még Alonsóra is veszélyes lehet.