hero image

Alonso váltja Vettelt az Aston Martinnál 2023-tól!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ezt meg hogy tudta megfogni Fernando Alonso??? (videóval)

FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

Motorsport.hu
2022/08/01 14:59
A silverstone-i alakulat hétfőn délelőtt dobta le az információs bombát, amikor bejelentette, több évre szóló szerződést kötött a Forma-1 kétszeres világbajnokával, aki a 2022-es idény végén elhagyja az Alpine-t.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Fernando Alonso jövője régóta kérdéses volt a száguldó cirkuszban, de nem azért, mert ne lett volna szinte biztos a folytatás. A pilóta maga is többször hangsúlyozta, továbbra is a Forma-1-ben képzeli el következő éveit, azt azonban nem lehetett biztosan tudni, melyik istálló színeiben vág neki a 2023-as idénynek.

Az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján valamelyest sejthető volt, hogy nem feltétlenül sikerül megegyeznie jelenlegi munkaadójával, akik ráadásul nagyon szeretnének lehetőséget biztosítani az F2 és az F3 korábbi bajnokának, Oscar Piastrinak.

Esteban Ocon élő szerződéssel rendelkezik a 2023-as idény végéig, így Piastri jövője tulajdonképpen Alonso döntésétől függ(ött). Persze, az is felmerült, hogy esetleg más istálló veszi kölcsön, amennyiben a kétszeres világbajnok hosszabbít a francia alakulattal.

Sebastian Vettel múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy a jelenlegi szezon végén felhagy a versenyzéssel, ez pedig újfent megbolygatta a pilótapiacot. Az Aston Martin gyorsan lépett és sikerült Lance Stroll mellé szerződtetniük a mezőny legrutinosabb versenyzőjét.

„Sok éve ismerem Lawrence-t (Strollt) és nyilvánvalóan megvan a csapatban az ambíció és a szenvedély ahhoz, hogy sikeresek legyenek a Forma-1-ben. Végignéztem, ahogy az istálló szisztematikusan építkezik és győztes pedigrével rendelkező szakemberekből állítja össze a stábját“ - nyilatkozta Alonso.

„Még mindig éhes vagyok a sikerre és megvan az ambícióm, hogy győzelemért harcoljak. Egy olyan szervezet tagja akarok lenni, amely elkötelezett a tanulás, a fejlődés és a siker mellett. Tudjuk, hogy még sokat kell tennünk az élvonalba kerülésért“ - tette hozzá a spanyol.

Ezzel persze még nem dőlt el hivatalosan Oscar Piastri jövője, de Alonso távozása után nagyon meglepő lenne, ha az Alpine nem az ausztrált szerződtetné 2023-ra Esteban Ocon mellé.