Bár a stewardok Lance Strollt találták hibásnak az austini versenyen történt nagy balesetben, a jövőre mellette versenyző Fernando Alonso azt gondolja, hogy versenybaleset volt, és ugyanúgy látják a történteket Stroll-lal.

Fernando Alonso és Lance Stroll ijesztő balesetet hozott össze az Amerikai Nagydíjon az első safety caros fázis után, mivel miközben Alonso jövő évi csapattársát támadta, egyszerre mozdult balra a két versenyző.

Ennek következtében Alonso kocsija elemelkedett a földtől, Stroll autójának hátulja pedig komoly ütést kapott. Az esetért Stroll 3 rajthelyes büntetést kapott a mexikói versenyre, a kétszeres világbajnok viszont úgy véli, versenybaleset történt:

„Szerintem ha megnézzük a teljes esetet a TV-ben, akkor azt mondhatjuk, hogy ez versenybaleset volt. Gyakorlatilag egyszerre kormányoztunk balra, ez volt a baleset kiváltó oka. Szóval nagyon szerencsétlen baleset volt.”

Alonso azt is elmondta, nem neheztelnek egymásra Stroll-lal, és hogy már visszanézte a balesetet, és amikor kikockázta, látta, hogy szinte egyszerre kormányoztak balra az Aston Martin versenyzőjével.

„A stewardoknál találkoztunk, rendben vagyunk egymással, szerintem ugyanolyan szemmel láttuk az incidenst. A sportbírók viszont teljesen más szemmel látták! Hogy Lance kicsit későn mozdult? Persze, de amikor 300 km/órával haladsz, akkor egy tizedmásodperc alatt 200 métert mész.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL