hero image

Alonso védelmébe vette jövő évi csapattársát a hatalmas baleset után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/10/24 19:33
Bár a stewardok Lance Strollt találták hibásnak az austini versenyen történt nagy balesetben, a jövőre mellette versenyző Fernando Alonso azt gondolja, hogy versenybaleset volt, és ugyanúgy látják a történteket Stroll-lal.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Fernando Alonso és Lance Stroll ijesztő balesetet hozott össze az Amerikai Nagydíjon az első safety caros fázis után, mivel miközben Alonso jövő évi csapattársát támadta, egyszerre mozdult balra a két versenyző.

Ennek következtében Alonso kocsija elemelkedett a földtől, Stroll autójának hátulja pedig komoly ütést kapott. Az esetért Stroll 3 rajthelyes büntetést kapott a mexikói versenyre, a kétszeres világbajnok viszont úgy véli, versenybaleset történt:

„Szerintem ha megnézzük a teljes esetet a TV-ben, akkor azt mondhatjuk, hogy ez versenybaleset volt. Gyakorlatilag egyszerre kormányoztunk balra, ez volt a baleset kiváltó oka. Szóval nagyon szerencsétlen baleset volt.”

Alonso azt is elmondta, nem neheztelnek egymásra Stroll-lal, és hogy már visszanézte a balesetet, és amikor kikockázta, látta, hogy szinte egyszerre kormányoztak balra az Aston Martin versenyzőjével.

„A stewardoknál találkoztunk, rendben vagyunk egymással, szerintem ugyanolyan szemmel láttuk az incidenst. A sportbírók viszont teljesen más szemmel látták! Hogy Lance kicsit későn mozdult? Persze, de amikor 300 km/órával haladsz, akkor egy tizedmásodperc alatt 200 métert mész.”