hero image
dppi

Alonso zseniális reakciója a Belga Nagydíj startjánál (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/08/02 12:12
Fernando Alonso semmit sem bízott a véletlenre, ezúttal is remekül kapta el a startot, és megint bizonyította, nincs hatással rá a kora.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Fernando Alonso végre jól váltott csapatot, és az Aston Martinnal pár hét leforgása alatt több dobogós helyezést gyűjtött, mint az azt megelőző években összesen. Ezzel már 104 pódiumos helyezést számol, viszont a győzelmeket illetően megragadt 32-nél.

Látván a formáját és a tempóját, csak egy jó autóra lett volna szüksége ahhoz, hogy sokszoros világbajnok legyen. Még mindig képes lenne erre, akár Max Verstappent is nyomás alá helyezné, de ahhoz ugyanabban az autóban kellene ülnie.

Alonso olyannyira jól kezdte az évet, hogy majdnem az idény feléig szinte mindig dobogós volt. Legutóbb azonban Kanadában állt fel a dobogóra, azóta erre nem volt reális esélye, mivel visszaesett az Aston Martin teljesítménye.

Két 5., egy 7. és egy 9. hely került a neve mellé, ami nem túl jó. A Belga Nagydíjon is kihozta a maximumot a lehetőségeiből, és végül ötödikként ért célba, amihez egy jó rajtra is szüksége volt, ami általában megvan.

Ez most is így volt, Alonso masszívat rajtolt, majd lesipuskás módon egyre előrébb találta magát az Eau Rouge előtt, mint azt a videóban láthatjátok, méghozzá belsőkamerás nézetből. A spanyol ismét bizonyított, nagyot ment.