hero image

„Alonsónak öt bajnoki címe is lehetne a tehetsége alapján”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/06/24 14:58
Gerhard Berger szerint Fernando Alonso ismét bizonyította, hogy tehetsége alapján még mindig képes lenne a világbajnoki címért harcolni, ahogyan arra az elmúlt években is képes lett volna.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Fernando Alonso remek munkát végzett a múlt szombati Kanadai Nagydíj kvalifikációján. A spanyol pilóta a második helyre kvalifikálta magát a rajtrácson a nehéz időjárási körülmények között. Gerhard Berger számára ez a bizonyíték arra, hogy a spanyol még mindig képes nagy dolgokra.

A kétszeres világbajnok hosszú pályafutást tudhat maga mögött, melyben voltak magasságok és mélypontok egyaránt. Azonban 40 évesen még messze nem áll le. Erről a Motorsport-magazin.com-nak adott interjújában beszélt az egykori Forma-1-es pilóta.

Berger még mindig élvezi Alonso kvalitásait. Bár vannak olyan pilóták a Forma-1-ben, akiknek több világbajnoki cím van a nevük mellett, Berger úgy véli, hogy Alonso esetében ez a balszerencsének is köszönhető. „Alonsónak öt világbajnoki címe is lehetett volna a tehetségével. Ő egy briliáns versenyző" - mondta.

Alonso korához képest olyan jól teljesít, hogy Berger szerint a madridi születésű versenyző még mindig versenyben lehetne a világbajnoki címért, ha a Red Bull Racingnél vagy a Ferrarinál versenyezne. „Igen, száz százalékig biztos vagyok benne" - mondta Berger, aki arra számít, hogy Alonso rengeteg pontot szerez csapatának az idei szezonban.