Fernando Alonso szerint kár lenne arról beszélni, hogy mekkorát fejlődött most a Mercedes, mivel mindig is megvolt bennük a potenciál arra, hogy legyőzzék az Aston Martint.

George Russell a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyről vághat majd neki a holnapi Ausztrál Nagydíjnak, míg Alonso mögülük fog kezdeni, pedig egyesek talán még a pole egyik titkos esélyesének is tartották a spanyolt.

Amikor a Sky megkérdezte őt, meglepődött-e azon, hogy a Mercedes versenyzői előtte végeztek a kvalifikáción, a kétszeres bajnok így felelt: „Nem igazán. Már Dzsiddában is nagyon gyorsak voltak, akárcsak az FP2-n és úgy általában véve mindig.”

„Ha olvassuk, hogy miket mondanak, úgy tűnhet, mintha az autójuk a Q3-ra se lenne jó, miközben egyáltalán nem olyan rossz a helyzet!” Ami pedig a versenyt illeti, Alonso nem feltétlenül tudja, mire számítson, abban viszont szinte biztos, hogy Max Verstappen az élről el fog tűnni a távolban.

„Szerintem sok az ismeretlen a futam kapcsán a kihagyott FP2 miatt, emellett holnap egészen más lehet a hőmérséklet is. Állítólag napos lesz az idő. A stratégia és a felkészülés terén szerintem senki sincsen 100 százalékon, tehát sok mindent majd csak a verseny során fogunk megtudni.”

„Majd kiderül, hogy a Mercedes jó rajtot tud-e venni, és meg tudják-e valahogy állítani Maxot. Ha nem, akkor unalmas futam várhat rá.” Alonsóra azért vélhetően nem vár annyira unalmas körözgetés, hiszen a célja minden bizonnyal egy újabb dobogós hely elérése lesz, ehhez azonban keményen meg kell majd küzdenie az előle rajtoló csillagosokkal.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL