Az Alpine Forma-1-es csapatának főnöke, Bruno Famin hálás az alakulat francia pilótáinak, amiért „hősies” küzdelmet folytatnak a reménytelen helyzetük ellenére is.

Az Alpine egyelőre négy futamot követően nulla ponttal áll a bajnokságban, ráadásul a Japán Nagydíjon főként azzal kerültek a csapat pilótái a képernyőre, hogy „lehetetlen” helyeken előzték meg őket a fő riválisok.

A tavaly kinevezett Bruno Famin, aki korábban a Netflixen futó dokumentumsorozatban azzal érvelt Szafnauer menesztése mellett, hogy mindig a csapatfőnök felelős az alakulat eredményeiért, továbbra is hisz az Alpine projektjében, amelynek szerves részét képezik a pilóták.

„Mi elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, és a versenyzőink is elégedettek velünk” – vélekedett a Formula1.com-nak Bruno Famin, akinek a csapata talán a valaha volt legrosszabb szezonkezdését produkált.

„Rendszeresen beszélgetünk velük. Meglátjuk, mit tudunk tenni a jövőben. Vannak hullámvölgyek, most egy hullámvölgyben vagyunk, de van egy erős projektünk, hosszú távú elképzeléssel.”

Korábban Gasly több alkalommal elhintette már, hogy versenyképes autóval szeretne boldogulni a Forma-1-ben, így nem tartja kizártnak azt, hogy idővel hátat fordítson a franciáknak, ám Famin szerint erről egyelőre szó sincs.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL