hero image

Alpine: Alonso tempója valós volt, frissítéseket fogunk hozni Imolába!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/15 16:19
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer azt nyilatkozta, hogy valós volt Fernando Alonso a melbourne-i időmérőn mutatott tempója, és aerodinamikai fejlesztéseket fognak hozni az Emilia-Romagna Nagydíjra.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Kifejezetten erős hétvégét teljesíthetett volna Ausztráliában az Alpine, azonban Fernando Alonso technikai probléma miatt a falnak ütközött az időmérőn, és végül Ocon a 7., Alonso egy extra kiállással a 17. lett.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elmondta, a biztonsági mód miatt állt le Alonso motorja a kvalifikáción, és hogy valós volt az akkor mutatott tempójuk:

„Egy olajgyűrű miatt történt a szivárgás. Van egy biztonsági mód a kocsinkban, ami leállítja a motort, ha szivárgást észlel – és az időmérőn pontosan ez történt” – mondta Szafnauer a spanyol AS-nek.

„Alonso tempója valós volt, egy tempó sohasem lehet valótlan, szóval egyszerűen az a válasz, hogy valós volt” – folytatta a csapatfőnök Alonso kiváló időmérős tempójáról, ami viszont a fent említett gond miatt csak a 10. helyre volt elég.

Bő egy hét múlva következik az Emilia-Romagna Nagydíj, a francia istálló pedig nem ül ölbe tett kézzel: jelentős aerodinamikai frissítéseket fognak hozni Imolába a csapatfőnök elmondása szerint:

„Biztosan hozni fogunk fejlesztéseket, és szerintem az összes csapat ezt fogja tenni. Minden frissítés az aerodinamikai területet érinti, és nem apróságokról van szó, hanem olyan részekről, amik a lehető legnagyobb változást hozhatják” – tette hozzá a román-amerikai.