hero image
dppi

Alpine-főnök: Gasly jobb, mint Piastri!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/22 17:59
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer azt nyilatkozta, szerinte jobban jártak így, hogy nem tarthatták meg Oscar Piastrit, mivel szerinte Pierre Gasly jobb versenyző.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A nyár folyamán komoly vita volt az Alpine és a McLaren között, és a CRB végül a McLaren csapatának adott igazat, így az ausztrál Oscar Piastri hiába volt Alpine-junior évekig, a McLaren színeiben fog bemutatkozni a Forma-1-ben.

A francia istállónál így egy teljesen francia páros állt össze: Esteban Ocon mellé Pierre Gaslyt szerződtették, aki bár nincs jó kapcsolatban a honfitársával, de az Alpine úgy gondolja, jól együtt tudnak majd működni.

Az Alpine csapatfőnöke az Abu-Dzabi Nagydíj hétvégéjén a Motorsport.com-nak azt nyilatkozta, hogy jobban is jártak így, mert Pierre Gaslyt jobb versenyzőnek tartja Oscar Piastrinál:

„A szerződést elismerő bizottsággal el kellett rendeznünk az ügyet, nem mellettünk döntöttek, hiába volt szerződése Oscarnak. De ilyen az élet, és azért vannak az ilyen testületek, hogy döntsenek, ha két fél másként gondolkozik egy helyzetről.”

„A jövő évi párosunkkal elégedett vagyok, jobb párosunk van Estebannal és Pierre-rel, mintha megnyertük volna az ügyet” – mondta Szafnauer, majd amikor a riporter visszakérdezett, hogy ezek szerint jobbnak tartja-e Gaslyt, mint Piastrit, így felelt:

„Igen. Tapasztaltabb, de még mindig fiatal. És majd idővel eldől, hogy igazam van-e, de szerintem gyorsabb is. Hogy az idei párosunknál is jobbak-e? Ez egy jó kérdés, idén remek párosunk volt.”