hero image
dppi

Alpine: Szigorúbb szerződéseket fogunk kötni Piastri miatt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/12/05 10:29
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer határozottan kijelentette, levonták a tanulságokat Oscar Piastri elvesztése után, és a jövőben már szigorúbb szerződéseket fognak kötni.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

A 2023-as szezon pilótafelállásai hosszú hónapokon keresztül szolgáltattak témát a szurkolóknak és a sajtónak, ezek közül pedig az egyik legfontosabb és legérdekesebb ügy a Piastri-saga volt.

A 2021-es Forma-2-es bajnok a McLaren csapatánál folytatja a pályafutását, miután a wokingi alakulat kivásárolta a szerződéséből Daniel Ricciardót, Piastri pedig el tudta hagyni az Alpine kötelékét.

A francia istálló részéről a csapatfőnök Otmar Szafnauer beszélt arról, hogy tanultak a történésekből, és a jövőben már szigorúbb, kiskapuk nélküli szerződéseket fognak kötni juniorjaikkal:

„2021 decemberében még nem így terveztük a dolgokat. Ennek megfelelően nyugodtan mondhatjuk, hogy másképp kellett volna csinálnunk a dolgokat ahhoz, hogy meg is valósuljon a tervünk.”

„A jövőben ezeket a tanulságokat is fel fogjuk használni, és biztosra kell mennünk azt illetően, hogy bezárjuk azokat a kiskapukat, amik lehetővé tették Oscar számára, hogy kibújjon a szerződésből.”

„Szigorúbb szerződéseket kell kötnünk, emellett az időzítést is máshogy kell alakítanunk a továbbiakban – tehát bőven vannak levonható tanulságok az esetből” – mondta a RacingNews365 szerint.