A Mercedes Forma-1-es csapata azt állítja, autójuk teljesítménye már elég jó ahhoz, hogy a Ferrarival minden versenyhétvégén felvehessék a harcot.

Miután a 2022-es szezon elején küszködtek teljesítményükkel, a Mercedes az év folyamán fejlődött és már a Ferrarit üldözi a Forma-1 konstruktőri bajnokságának második helyéért. 40 pont van a két csapat között és múlt vasárnap Mexikóban egyértelműen a német gyári gárda volt előnyben.

A futam végén a két Mercedes 2. és 4., míg a két Ferrari 5. és 6. volt, közülük az első Carlos Sainz több mint egy perces hátránnyal ért célba a győztes Max Verstappen mögött. A Mercedes 2013 óta első konstruktőri bajnoki címét szalasztotta el, de remélik, jó formában zárják az évet, megelőzve a Ferrarit.

„Ahogy korábban mondtuk, a belső célunk egyértelmű. Második helyen akarunk végezni a bajnokságban és az, hogy minden versenyen hozunk be a lemaradásunkból, nagy siker” – mondta a Mercedes stratégiai igazgatója, James Vowles.

„Mexikóban 13 pontot faragtunk le, úgyhogy még mindig 40 ponttal vagyunk a Ferrari mögött két versennyel a vége előtt, szerencsére az egyik sprintfutam lesz. Szerintem a bajnokság elejével és közepével ellentétben ma már olyan csomagunk van, amivel felvehetjük ellenük a harcot.”

A Ferrari, a szezon első futamain úgy tűnt, felveheti a harcot a Red Bullal, mielőtt utóbbi végül teljességgel uralni kezdte a bajnokságot. Ha a Mercedes is megelőzné őket, az katasztrofális lenne a maranellóiak számára, de Vowles is tudja, pokolian nehéz dolguk lesz:

„40 pont hatalmas kívánság és tényleg mindent tökéletesen kell kiviteleznünk hozzá és még így is valószínűleg a Ferrarinak kell hibáznia ahhoz, hogy legyen esélyünk a második helyre. Annyit mondhatok, hogy amíg Abu Dzabiban nem látjuk a kockás zászlót, nem fogjuk feladni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL