hero image

Amiért Verstappen örül, hogy a Mercedes elkezdett gyorsulni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/08/09 16:20
A Red Bull és a Ferrari dominálta a 2022-es szezon első felét, de Max Verstappen örömmel fogadná, ha a Mercedes a nyári szünet után be tudna csatlakozni a harcba.

Verstappen 80 pontos előnnyel vonult el a szünetre, miután Magyarországon megszerezte idei nyolcadik sikerét, miközben legnagyobb riválisa, Charles Leclerc csak hatodik lett egy elbaltázott taktikai húzás miatt.

Az olasz istálló volt eddig a Red Bull legnagyobb ellenfele, miközben a Mercedes csak küszködött a W13-as megzabolázásával, mivel az autójuk szenvedett talán a leginkább a mezőnyből a pattogástól és delfinezéstől.

A csillagosok viszont egyre jobb formába lendülnek az utóbbi időszakban, hiszen folyamatosan a dobogóra tudtak állni, Franciaországban és hazánkban pedig egyaránt egy második és harmadik helyet ünnepelhettek.

Ennek következtében pedig a Mercedes csupán 30 ponttal van lemaradva a Ferrari mögött, aki előtt a Red Bull már 97 egységgel vezet. Verstappen szerint pedig a Mercedes feljavulása csak segíthet nekik abban, hogy idén is elhódíthassák a végső győzelmet.

„Jó, hogy kezdenek versenyképesek lenni, mert így több pontot lophatnak a Ferraritól, tehát nagyon örülök, hogy jól megy nekik” – nyilatkozta a Magyar Nagydíj megnyerése után többek között a RacingNews365-nek.

Ugyan sokat küszködtek a kocsival, de a Mercedes így is az egyetlen istálló, amely eddig minden futamon pontot tudott szerezni, és már kilenc futamon tudtak dobogóra állni, miközben ez a Ferrarinak például csak nyolc versenyen jött össze.

A W13-as még mindig nincsen a Ferrari és a Red Bull szintjén a puszta tempót tekintve, de a csapat általában jól működik, jó taktikai döntéseket hoz, ráadásul az autó megbízhatósága eddig kiváló volt, amit például a Ferrari közel sem mondhat el magáról.

Verstappen tehát szeretné, ha tavalyi ellenfelei még erősebbek lennének, de nem akarta kritizálni a Ferrarit sem. „Nehezen tudom ezt kommentálni, mert senki sem direkt csinálja az ilyeneket” – utalt az olaszok taktikai hibáira a Magyar Nagydíjon.

„Szerintem mindenki mindig a legjobbjára törekszik, de ezt néha kicsit nehezebb elérni. Én magam is mindig igyekszem a legtöbbet kihozni minden helyzetből, ahogyan a csapatom is, és ez olykor jobban sikerül.”

Végül még arra is felhívta a figyelmet, hogy azért az év elején ők is sok pontot buktak kiesések miatt, hiszen Bahreinben és Ausztráliában is nullázott technikai hiba miatt. „Mi magunk is elég sok pontot vesztettünk. Azt viszont nehezen tudnám mondani, hogy a Ferrari segített nekünk, mert igazából neked és a csapatnak kell mindig hozni az eredményt.”