Sebastian Vettel nagyon boldog volt, amikor megnyerte az első futamát a Ferrarival, hamar bejárta a sajtót az öröme.

Sebastian Vettel régóta vágyott arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen, amivel Michael Schumacher szerette volna követni, aki öt egymást követő alkalommal nyert bajnokságot az olaszokkal. A Benettonnal pedig kétszer ért fel a csúcsra, és a mai napig ez egy olyan rekorder, amit senki nem döntött meg.

Lewis Hamilton ugyan beállítani beállította az F1-es rekordot, egyelőre ő sem dönthette meg azt. A sors furcsa fintora lenne, ha a Ferrarival sikerülne neki, ugyanis 2025-től már Maranello lesz az otthona, és nem a Mercedes. Ez egy igencsak éles váltás, ami kapcsán érdekes párhuzamokat is vonhatunk később.

Vettelnek nem jött össze az öt egymást követő világbajnoki cím, de a néggyel is történelmet tudott írni. Ez pedig megadta számára a lehetőséget arra, hogy a Ferrarinál versenyezzen. Akkor egy ideje már eldöntötte, hogy az olaszokhoz akar csatlakozni, és bízott benne, hogy meg lehet velük a cím.

Nem lett meg, sőt, olyan rosszul alakult ez a kapcsolat, hogy a Ferrari végül nem tartott igényt a szolgálataira a folytatásban. Négy szezon után köszöntek el egymástól, pedig egyfajta „megváltóként” várták Maranellóban. Az első közös szezonjuk igen jól sikerült, és sokan azt gondolhatták, erre lehet építeni.

2015-ben vezetett először Ferrarit Vettel, és rögtön dobogós lett Ausztráliában, majd röviddel ezután Malajziában övé lett a győzelem. Hiába szerezte meg Hamilton a rajtelsőséget, Vettel 9 évvel ez előtt begyűjtötte az első győzelmét a Ferrarival, aminek több mint őrült, és akkor még rendkívül boldog volt a csapatával.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL