Mark Webber élete egyik legnehezebb nagydíján volt akkor túl Japánban, amikor annak ellenére is a pályán maradt, hogy hányt a volán mögött.

Mark Webber kiváló versenyző volt, és sokan másokkal ellentétben ő maga dönthette el, hogy mikor vonul vissza a Forma-1-ben. A Red Bull szerette volna, ha még marad legalább 1 évet, de Mark már másra vágyott, és összességében a világbajnoki címen kívül mindent elért, amit csak lehetett.

Sebastian Vettel csapattársaként nem volt könnyű dolga, és volt egy pont, amikor esélye volt legyőzni a németet, viszont nem állt mellé a szerencse. Emiatt egy alkalommal sem lett második a szezonok végén. Háromszor volt harmadik, még 2010-ben, 2011-bem és az utolsó évében, 2013-ban, amikor elköszönt.

Így is hosszú pályafutás adatott meg számára, hiszen 2002-től versenyezhetett, és a 9 győzelmét, valamint a 13 rajtelsőségét senki nem veheti el tőle. Az ausztrál, aki 611 kört töltött az élen az F1-ben, 42x volt dobogós, ami megint nem rossz eredmény. Vannak nagydíjak, amikre nem szívesen emlékszik vissza, még ennyi idő eltelte után sem.

A 2007-es Japán Nagydíj biztosan ezek közé tartozik, amit Fujiban rendeztek meg. Annak ellenére, hogy súlyosabb ételmérgezést kapott, autóba akart ülni, és végül meg is tette. Igazi szenvedés volt számára az a hétvége, de így is 8. lett az időmérőn, míg Coulthard a másik Red Bullal csak a 13. legjobb időt rakta össze.

A versenyt végül egy baleset miatt nem fejezte be Webber, addig Coulthard majdnem dobogós lett. Mark nem kicsit szenvedett a volán mögött a szakadó esőben, és volt egy pont, amikor a hányásai közepette azt mondta, itt a vége, kiáll. A csapat mindezt tudomásul vette, és arra kérte, hajtson vissza a bokszba. Webber azonban meggondolta magát, és jelezte, megpróbál odakint maradni, hiába van rosszul. A drámai pillanatokról készült videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL