hero image
DPPI

Andrea Stella gyorsan lehűtötte a kedélyeket

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/07/04 09:53
Andrea Stella szerint csak a Brit Nagydíj után fog igazán kiderülni, mennyit is sikerült előrelépniük.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A McLaren szerint Lando Norris Osztrák Nagydíjon elért 4. helye nagyon fontos eredmény, hiszen a tavalyi szingapúri futam óta ez a legjobb, azonban egyelőre még semmit sem kiabálnának el a teljesítményük kapcsán.

Az Osztrák Nagydíjon egy sor technikai frissítés premierjére került sor, amelyet a McLaren eredetileg Silverstone-ban akart bemutatni, ám az egyik autót végül a tervezettnél egy héttel korábban sikerült elkészíteni.

Az újítások pedig meglehetősen hatékonynak bizonyultak, hiszen Lando Norris a 4. zárta a pénteki kvalifikációt, a 3. helyen a szombati sprintkvalifikációt, vasárnap pedig ismét a negyedik helyen végzett a futamon.

A hétvége egyetlen rossz pillanata számára a sprintfutam volt, amikor sok pozíciót veszített a lefulladás gátló működésbe lépése miatt,.

Amikor Andrea Stella csapatfőnök a vasárnapi futam után a sajtóhoz ment, tapsvihar hallatszott a McLaren háza tájáról.

"Azt hiszem, ez a taps válasznak tekinthető a kérdésére" - mondta Stella, amikor arra kérték, hogy értékelje Norris munkáját az osztrák hétvégén.

"Általában akkor hallatszik ilyen zaj a motorhome-ból, ha a versenyződ dobogóra áll vagy nyer, így jó hallani ilyen reakciót az első ötben való helyezés után. Ez egy igazán fontos mérföldkő a csúcsra vezető utunkon."

"Bizonyos mértékben számítottunk arra, hogy az új elemek hatni fognak, de ezeknek köszönhetően annyit javultunk, hogy felvehettük a versenyt a második csoport csapatainak autóival. Összességében kicsit meglepődtünk, hogy képesek voltunk harcolni a Mercedes, az Aston Martin ellen, és időnként még a Ferraritól sem voltunk olyan messze. Bár a Ferrari ügyei most úgy tűnik, szintén jobban mennek."

"Bár a tempónk kellemes meglepetés volt, mindenkit arra kérek, hogy óvatosan ítélkezzen, mert lehetséges, hogy a kedvező körülmények és Lando stílusának sajátosságai miatt értünk el ilyen eredményt Ausztriában. Meg kell néznünk, hogyan alakulnak majd a dolgok Silverstone-ban, mert könnyen lehet, hogy az ottani kép közelebb áll majd a valósághoz", nyilatkozta Stella.