hero image

Andretti a csapatoknál lobbizott Miamiban, hogy csatlakozhasson az F1-hez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/05/09 16:23
Már hónapok óta keringenek olyan pletykák, hogy Michael Andretti saját F1-es csapatot akar indítani az F1-ben. Sokáig úgy tűnt, hogy ezek csak pletykák, egészen addig, amíg a Renault-val alá nem írtak egy szerződést a motorok szállításáról.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az Alfa Romeóval, jobban mondva a Sauberrel is komoly tárgyalások folytak a csapat esetleges átvételéről. Ezek a tárgyalások azonban meghiúsultak, így Andrettinek más lehetőségek után kell néznie, ha valóban szeretne felkerülni a száguldó cirkusz rajtrácsára.

Az egyetlen fennmaradó lehetőségnek a saját F1-es csapat létrehozása tűnik. Andretti most ezzel próbálkozik, és most, hogy az F1 a Miami Nagydíj miatt Amerikában járt, Andretti nem tétlenkedett. Állítólag végig járta a paddockot, hogy az összes csapat jóváhagyását megszerezze.

Jenna Fryer F1-es újságíró elárulta, hogy Andretti leült Christian Hornerrel a Red Bull Racingnél egyeztetni, ugyanis Horner eleinte nem szerette volna, ha egy újabb csapattal „hígul” a mezőny. Hogy Andrettinek sikerült-e meggyőznie a Red Bull csapatfőnökét, arról egyelőre nincs információ.

Az is kiderül, hogy Laurent Rossi az Alpine, Zak Brown pedig a McLaren nevében már beleegyezett a csatlakozásba. Az Andretti számára fontos, hogy minél hamarabb megszerezze az aláírásokat, hiszen már 2024-ben saját csapattal szeretnének rajthoz állni.