hero image

Andretti az Alfa Romeo felvásárlásáról: „Az egy vicc volt…”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/03/02 16:24
Michael Andretti tavaly ősszel próbálkozott meg az Alfa Romeo Forma-1-es csapatának felvásárlásával, és elmondása szerint már mindenben megegyeztek, amikor a svájci bázisú csapat az utolsó pillanatban változtatni akart a feltételeken.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

A Forma-1-ben jelenleg az egyik legizgalmasabb téma, hogy 2024-től Michael Andretti új csapatot hozna a Forma-1-be, viszont nem mindenki támogatja ezt a törekvését: többek között a Mercedes és a Red Bull csapatfőnöke is szkeptikus ezt illetően.

A Mercedes első embere, Toto Wolff azt mondta, minden csapatnak értéket kell adnia a sportba, Andretti szerint viszont nagyon jól járna a száguldó cirkusz a beszállásával. A német Motorsport-Total.com idézte az amerikait:

„Remélhetőleg az emberek megértik, hogy nem akarjuk felvizezni a sportot – ugyanis Toto azt mondja, ezt tennénk, pedig szó sincs erről. Először is, behozunk 200 millió dollárt, másodszor pedig körülbelül 100 millió dollárt jelenthetne a sportnak egy amerikai csapat egy amerikai versenyzővel” – mondta az üzletember.

Andretti tavaly még az Alfa Romeo F1-es csapatának felvásárlásához állt közel, állítása szerint már az aláírás napját is kitűzték, mégis meghiúsult az üzlet.

„Az egy vicc volt. Készen álltunk a dologra, minden részletről megegyeztünk. Már be is ütemeztük az aláírás napját, aztán szó szerint két nappal azelőtt megváltoztatták a feltételeket. Meg akarták tartani a kontrolljukat a csapat felett.”

„Hirtelen vétó-jogot akartak szerezni, borzasztó volt. Rengeteg időt vesztettünk, enélkül már sokkal előrébb járhatnánk” – fogalmazott az amerikai, aki azt is elmondta, a Haas csapatának felvásárlásával is megpróbálkozott már, de Gene Haas nem akarta eladni az istállót.

„Öt-hat alkalommal próbálkoztam, de Gene nem akarja eladni a csapatot” – zárta Andretti honfitársa kapcsán.