hero image

Andretti: formális megállapodásunk van a Renault F1-es motorjaira

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/02/26 16:28
Mario Andretti kijelentette, hogy a fia, Michael Andretti vezette F1-be készülő projekt megállapodott a Renault-val, akiknek így újra lesz egy partnercsapata.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A múlt héten az F1 1978-as világbajnoka, Mario Andretti jelentette a Twitteren, hogy fia, Michael Andretti kérvényezte az FIA-nál, hogy 2024-ben csatlakozhassanak az F1-hez.

Mivel 2026-ig már minden bizonnyal egyetlen gyártó sem fog csatlakozni az F1-hez – a Honda pedig félig meddig ki is vonult a sportból, Andrettiéknek a jelenlegi gyártók közül kellett választania: a Mercedes már most 3 csapatot lát el erőforrásokkal, a Ferrarinál és a Renault-nál azonban még van szabad gyártókapacitás.

Michael Andretti szerint még semmi sem dőlt el, de Mario Andretti, aki kijelentette, hogy azért beszél ennyire nyitottan a projektről, hogy ezzel még több szponzor figyelmét keltse fel, talán megint idő előtt mondott túl sokat:

„Nem vagyunk teljesen tudatlan újoncok, már most nagyon sokat dolgoztunk a projekten” – nyilatkozta David Landnak. „Formális megállapodásunk van egy gyártóval, és most már elmondhatom, hogy ez nem más, mint a Renault.”