hero image
dppi

Andretti kiakadt: nem csak a profit lebeg a szemünk előtt, versenyezni akarunk!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/18 08:59
Mario Andretti úgy véli, hogy a Cadillac technikailag is hozzájárulna azoknak a Forma-1-es autóknak a fejlesztéséhez, amelyeket pályára szeretnének küldeni. Az amerikai most részletesen beszélt a gyártóval történő tervezett együttműködésről.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Mario Andrettiék régóta szeretnének csatlakozni a száguldó cirkuszhoz, azonban az elmúlt években rendre falakba ütköztek.

Ugyan a Forma-1 vezetői támogatnák újabb csapatok érkezését a sorozatba, a jelenlegi istállók nem lennének felhőtlenül boldogok, hiszen így a bevételeket is több részre kellene osztani.

A potenciális riválisok szerint Andretti neve önmagában nem elég ahhoz, hogy csapata hozzáadott értéket teremtsen az F1-ben, ahhoz szakmailag is meg kell ütniük egy bizonyos szintet.

Erre lehet csattanós válasz Andrettiék részéről a Cadillac-kel történő együttműködés, hiszen az amerikai autógyártó - amely a General Motors csoport része - már most is versenyez a WEC-ben és tapasztalatait szeretné átvinni a Forma-1-be.

A bejelentett együttműködéssel kapcsolatban azonban újabb kritikus hangok erősödtek fel. A Cadillac ugyanis csak a nevét adná a Forma-1-es projekthez, a motorfejlesztésért az Alpine felelne. Az amerikai csapattulajdonos azonban igyekszik eloszlatni a kételyeket.

„Ez nem egy PR-trükk, a General Motorsnak is megvan a saját büszkesége. Nem csak rá akarnak kapaszkodni valamire, ami pénzt termel, hanem maguk akarják a technológiát létrehozni. Ez érdekli őket a projektben, tudják, mire számíthatnak“ - magyarázta Andretti.

„A General Motors rendelkezik egy motorsport-fejlesztési központtal, továbbra is befektetnek ebbe a részlegbe, hogy végül maguk fejlesszék az autó és a motor minden részletét“ - tette hozzá az amerikai.

„Ez egy hosszú távú projekt. Nézzétek meg a mi történelmünket is. Mindenki láthatja, mit jelent a családunknak a motorsport, ez az életünk.“

„Soha nem mentünk azért sehová, hogy profitot termeljünk. Sokat fektettünk bele a projektbe, mérnököket vettünk fel, akik csak arra várnak, hogy elinduljon a gépezet. Ha nem hinnének bennünk, már régen elsétáltak volna“ - zárta Andretti.