hero image

Andretti újra megszólalt az alakuló Forma-1-es csapata kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/04/11 16:27
Michael Andretti elmondta, egyelőre nem kaptak választ az FIA-tól, de továbbra is szeretnének beszállni a sportba 2024-től, és nem állt meg náluk a munka.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Michael Andretti pár hónappal ezelőtt jelentette be, hogy 2024-től beszállna csapatával a Forma-1-be, azonban ehhez még zöld jelzést kell kapnia az FIA-tól, ami egyelőre nem történt meg. Ennek ellenére a munka nem áll le az Andretti Globalnál, készülnek rá, hogy ha lehetőséget kapnak, megragadják azt.

„Miközben várakozunk, rengeteget dolgozunk a színfalak mögött, készülünk rá, és el kell kezdenünk a folyamatot. Tehát intézzük a tennivalókat, és reméljük, hogy kapunk egy esélyt a sportban. Reménykedünk és imádkozunk, hogy az FIA lehetőséget ad nekünk” – mondta Andretti a RACER-nek.

Az Andretti a hírek szerint a Renault motorjával indulna a száguldó cirkuszban, a bázisa az egyesült királyságban lenne, és már el is kezdtek embereket keresni az F1-es induláshoz. A cégnek már van csapata az IndyCarban, a Formula E-ben, az IMSA-ban, az Extreme E-ben és az ausztrál Supercar-szériában is.

Michael Andretti elmondta, reménykedtek abban, hogy április elejére már választ fognak kapni az FIA-tól, de egyelőre hiába nézi a telefonját és az emailjeit, nem érkezett hívás vagy levél az F1 szabályozó szervétől.

„Reméltem, hogy ekkorra már választ kapunk, de sajnos ez még nem történt meg. Viszont reméljük, hamarosan kiderül a dolog” – tette hozzá a csapattulajdonos.