Lewis Hamilton ma már jó kapcsolatban van édesapjával, Anthonyval, de nem mindig volt ez így Forma-1-es karrierje során.

Anthony Hamiltonnak komoly hatása volt fia karrierjére és egyszerre több munkahelyen dolgozott, hogy fia, Lewis motorsportos álmát valóra válthassa, amíg a McLaren 11 évesen le nem igazolta. A hétszeres világbajnok menedzsere édesapja volt, amikor 2007-ben bemutatkozott a Forma-1-ben, azonban 2010-ben kapcsolatuk megromlott és sokáig nem is voltak beszélő viszonyban.

Hamilton az On Purpose nevű podcastban nyílt meg apjával való bonyolult kapcsolatáról: „Az apám volt a menedzserem, amikor a Forma-1-be kerültem, nagyon keményen dolgozott. A munkamorálja példás volt számomra, láttam, mikor kel reggelente. Alig aludt, folyamatosan a garázsban volt, készült a hétvégére, gyakorolt, hogy jobb szerelő legyen.”

„A szeretetét azonban nehezen tudta kifejezni. Néha az ember szeretné, ha az apja megölelné. 22-23 évesen, amikor a Forma-1-be kerültem, eléggé beindultak a dolgok. Az iskolában nem tanulja meg az ember, mit mondjon a médiában. Akkoriban nem volt PR-osom, bárki, aki felkészítene ezekre a dologra. Ilyenkor sok baki becsúszik, menet közben tanul az ember, de fiatalon ez nagyon nehéz.”

„Az ember normális életet akar, de itt semmi sem normális. Apámmal egy ponton össze is vesztünk. Csak azt akartam, hogy inkább az apám legyen, szórakozzunk, nevessünk, mert erre nagyon sokáig nem volt lehetőség. Úgy döntöttem, hogy megválok tőle és magam hozom meg a döntéseket. Volt egy időszak, amikor nem is beszéltünk annyit.”

Anthony kéznél volt, hogy vigasztalja fiát, miután egy vitatható döntés után a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon Max Verstappen elvette tőle a világbajnoki címet: „Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy újra jól kijöjjünk. Most már ő az első, akit felhívok a versenyek után.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL