hero image

Arthur Leclerc a FRAC bajnoka lett, miután újabb győzelmet aratott!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/02/19 16:29
A hétvége eseménytelen nyitófutamán Arthur Leclerc a pole pozícióból fölényes győzelmet aratott, és két futammal a vége előtt megszerezte a FRAC bajnoki címét.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Ferrari Forma–1-es pilótájának öccse Arthur Leclerc végig higgadtan vezetett, és három másodperccel csapattársa, Dino Beganovic előtt haladt át a célvonalon. Pepe Marti, az egyetlen versenyző, akinek esélye volt arra, hogy Leclerc-et megelőzze a tabellán, katasztrofális rajtot vett, és az első kör végére a 23. helyre esett vissza.

Annak ellenére, hogy a Pinnacle Motorsport újonca a verseny legtöbb előzésés hajtotta végre a mezőnyben, csak a 12. helyre tudott feljönni. A Red Bull junior Jak Crawford és Isack Hadjar a harmadik és negyedik helyen végzett, bár több mint 8,5 másodperccel Leclerc mögött.

Ők ketten végig szoros csatát vívtak, de a 17 körös verseny végéig Crawford meg tudta tartani a dobogó legalsó fokát. A top 10 gyorsan szétszéledt, nagyon kevés versenyakcióval. Paul Aron az Abu Dhabi Racing by Prema színeiben ötödik lett, 6,4 másodperccel lemaradva Hadjar mögött, Ollie Bearman és Patrik Pasma előtt.

A mezőny egyetlen magyar pilótája Révész Levente volt, aki az Evans GP Academy színeiben állt rajthoz és a huszadik helyen végzett a huszonkilenc autót felsorakoztató mezőnyben.