hero image

Aston Martin: „A Ferrari stabil, és mégsem veszít a teljesítményéből”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/19 16:30
Az Aston Martin technikai igazgatója arról beszélt, hogy a Ferrarinak sikerlt megoldania sebességvesztés nélkül a pattogás kiküszöbölését, vagy legalább csillapítását, míg saját csapatuknak nem. Green szerint bármelyik autót stabillá lehet tenni, de nem mindegyiket lassulás nélkül.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az idei szezonban életbe lépő új Forma-1-es szabályok alaposan felrázták a motorsport királykategóriáját. Nemcsak az erősorrendben okozott változást, hanem szinte mindegyik csapatnak meg kellett küzdenie a delfinezéssel kapcsolatos problémákkal. Míg az Aston Martin még mindig nem oldotta meg a jelenséget, addig a Ferrari már igen.

Az előszezon során az olasz csapatnak sikerült villámgyorsan változtatásokat eszközölnie az autón, ami pozitívan hatott. Ennek eredményeként öt futam után a Ferrari még mindig a Red Bull Racinggel küzd a világbajnoki címért.

Az Aston Martinnál más a helyzet. A csapat azt remélte, hogy az élmezőnyben versenyezhet, de jelenleg a mezőny alján van. Ráadásul úgy tűnik, hogy a csapat nem tud gyorsan komoly megoldásokkal előállni, ami azt jelenti, hogy nehéz szezon elé néz a versenycsapat. Ezt látja Andrew Green technikai igazgató is.

„Az aerodinamikai stabilitás a fő cél a pattogást tekintve. Amint az autó túlságosan kileng, köridőt veszítünk" - állítja az Auto, Motor und Sportnak adott interjúban. „A Ferrari stabil, és mégsem veszít a teljesítményéből. Ez az erő. Bármelyik autót stabillá lehet tenni, de a legtöbb esetben lassabban fogsz menni."