hero image

Aston Martin: Ez kell ahhoz, hogy Vettel nálunk maradjon!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/03/04 16:39
Az Aston Martin újdonsült csapatfőnöke, Mike Krack elmondta, régről ismeri Sebastian Vettelt, és elmondta, szerinte mire van szükség ahhoz, hogy Sebastian Vettel hosszabb távon is a silverstone-i bázisú istállónál maradjon.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Otmar Szafnauer Alpine-hoz való igazolása után Mike Krack lett az Aston Martin csapatfőnöke, akinek közös múltja is van Sebastian Vettellel: amikor a német 2006-ban a BMW Sauber színeiben bemutatkozott a Forma-1-ben, Krack volt a versenymérnöke.

Krack elmondta, az utóbbi években nem beszéltek egymással, de nemrég lehetőségük volt egy kis diskurzusra, amikor a család is szóba került, és olyan volt, mintha egy nap telt volna el a legutóbbi beszélgetésük óta, nem pedig több év.

Emellett azt is hozzátette az újdonsült F1-es csapatfőnök, hogy nagyon fontos számukra, hogy a négyszeres világbajnok jól érezze magát az istállónál:

„Ez egy szuper fontos feladat. Nem kell, hogy egy csapat egy öröm-oázis legyen mindenki számára, az viszont fontos, hogy egy ilyesfajta topkategóriás pilóta érezze az istálló támogatását. Ennek a legjobb módja pedig az, ha őszinték és transzparensek vagyunk vele” – idézte a Motorsport-Total.com.

Nem lehet kizárni, hogy a 2022-es szezon lesz a jelenleg 34 éves Vettel utolsó szezonja a Forma-1-ben, Krack szerint viszont ha jól fogja érezni magát, akkor maradni fog a német pilóta 2022 után is.

„Remélem, az én személyem elég ahhoz, hogy maradjon” – mondta nevetve. „Egy dolog biztos: Sebastian nem a 15., a 12. vagy a 8. helyen akar végezni, hanem egy olyan kocsit szeretne, ami erős teljesítményre képes, vagy hogy felépítsen egy olyan struktúrát, ami képes a jó eredményekre. Sebastian egy okos srác, látja, miben van potenciál.”

„Tehát ha ezt meg tudjuk teremteni számára, akkor lesz esélyünk arra, hogy hosszabb távon is nálunk maradjon. Még nem beszéltem vele sokat erről, de idővel erre is sor kerül. Most viszont az a dolgunk, hogy közösen egy erős csomagot rakjunk össze. Ha ez sikerül, akkor Sebastian maradni fog, más pilóták pedig csatlakozni akarnak majd hozzánk” – fogalmazott a csapatfőnök.