A silverstone-i gárda helyettes technikai igazgatója, Eric Blandin szerint nem kereshetnek majd kifogásokat, ha a következő szezonok után sem tudják sikerre vinni az F1-es projektjüket.

Az Aston Martin név 2021-ben jelent meg ismét a Forma–1-ben, amikor Lawrence Stroll csapattulajdonos megszerezte a patinás brit márka támogatását a Racing Pointnak. Az utóbbi két szezon azonban tele volt nehézségekkel számukra, és talán ki lehet jelenteni, hogy a várakozásokon alul teljesítettek.

Ennek ellenére továbbra sem adták fel nagy céljaikat, sőt, minden eddiginél komolyabb építkezésbe kezdtek, legyen szó az istálló szakembergárdájáról vagy a ténylegesen készülő új, szupermodern gyárukról.

Ezek alapján pedig Blandin szerint nem kereshetnek majd kifogásokat, ha a következő években nem tudnak felépíteni egy nyerőképes csapatot. „Kezd minden összeállni: az autó, az emberek, a források. Érezni lehet az energiát.”

„Ha idén vagy jövőre nem is tudjuk megtenni a szükséges előrelépést, idővel sikerülni fog. Van egy erős megérzésünk azzal kapcsolatban, hogy a jó úton járunk. Bele fog telni néhány évbe, mire bajnokesélyesek leszünk, de nemsokára mindenünk meglesz ahhoz, hogy sikeressé váljunk. Ezek után nem lesznek kifogások.”

Az Aston Martin február 13-án fogja majd leleplezni idei masináját, mellyel szeretnének a tavalyi év második felében elért jelentős fejlődésre építkezni. Blandin azonban elmondta, hogy akár mellé is lőhetnek vele, de akkor is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy kijavítsák a hibákat.

„Ha elszúrjuk és az autó nem úgy megy, ahogy kéne, akkor őszintének kell lennünk, és össze kell dolgoznunk a megoldás megtalálása érdekében. Először is meg kell értenünk, miért nem teljesít az autó, hogy hol vannak a problémák, majd meg kell találnunk és alkalmaznunk kell a megoldásokat. Nincs olyan, amin ne tudnánk felülkerekedni. Csapatként bármi lehetséges.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL