Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack példamutatónak tartja, ahogy Sebastian Vettel a pályafutása végéhez közeledve viselkedett a csapatában, és reméli, hogy megbánja a döntését.

A Forma-1 2022-es szezonjának végén visszavonult a száguldó cirkusztól a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel – ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Motorsport Magazinnak az Aston Martin-csapatfőnök Mike Krack.

Kracket arról kérdezték meg, hogy szerinte a szezon vége felé topformába lendült-e Vettel, aki erre válaszul méltatta korábbi versenyzőjét, akinek a helyére Alonso érkezett a csapathoz:

„Szerintem megérezte a vérszagot. Amikor felfelé mentek a dolgok Szingapúrban és Szuzukában, látni lehetett, mennyire élvezi. Amikor hallottam a hangját a csapatrádión, rögtön éreztem, mennyire itt van fejben.”

„Éles volt, tényleg elkapta a felow. Az utolsó versenyein is érződött, hogy még jobban motiválja, hogy a kocsi több visszajelzést ad, és hogy több teljesítményt tud kihozni belőle.”

„Azt tudom mondani, hogy le a kalappal előtte! Kemény időszak volt ez számára, gyakran már a Q1-ben is kiesett, de végig leszegett fejjel dolgozott, támogatta a csapatot és Lance-t.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL