hero image

Átmenetileg lemondhat az Alpine csapata Piastriról, de csak egy feltétellel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/18 16:42
Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi azt nyilatkozta, hogy nyitottak arra, hogy kölcsönadják Oscar Piastrit, de mindezt csak egy feltétellel tennék meg.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Oscar Piastri tavaly remek teljesítményt nyújtva megnyerte a Forma-1 előszobájának számító F2-es sorozatot, azonban a Forma-1-es ülésről lemaradt, így idén az Alpine teszt- és tartalékpilótájaként lesz ott a paddockban.

És mivel Esteban Ocon szerződése 2024 végéig érvényes, Fernando Alonso pedig azt mondta, még 2-3 évig a száguldó cirkuszban maradna, így lehetséges, hogy 2023-ban sem lesz hely Piastri számára a francia istállónál.

Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi azt mondta, nyitottak lennének arra is, hogy kölcsönadják a fiatal ausztrált, de egy feltétellel: hogy szükség esetén vissza tudják hívni magukhoz:

„Ha ez a megoldás arra is lehetőséget adna, hogy egy pontot visszakapjuk őt, akkor elgondolkoznék rajta. Nem vagyok e megoldás ellen. Érthető módon azt akarjuk, hogy Oscar tovább tudjon fejlődni, nem akarjuk, hogy örökké a padon várjon a beállásra.”

„És készen kell állnia, ha eljön az idő. És ez az idő el fog jönni, mert egy nagyon tehetséges pilótáról van szó, aki megérdemelné, hogy az övé legyen a 20 F1-es ülés egyike. És hiszek abban, hogy egy jövendőbeli világbajnokról beszélünk.”

„Mindig is nyitottak voltunk arra, hogy kölcsön adjuk őt. Tavaly is láttuk, hogyan teljesített Fernando, és nagyon meglepő lett volna, ha a tél folyamán hirtelen elvesztette volna a varázsát. Szóval legyünk reálisak, ezt a forgatókönyvet is át kell gondolnunk” – fogalmazott a vezérigazgató.