hero image

Ausztrál Nagydíj: az idei év első esős futama?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/04/04 16:42
Az Ausztrál Nagydíj általában ragyogó napsütésben zajlik, de ez 2022-ben másképp lehet. A Weather.com szerint a vasárnapi futam alatt elég nagy az esélye az esőnek.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A hétvégén a Forma-1 Ausztráliába látogat, ahol az Albert Parkban rendezik meg a Forma-1-es szezon harmadik futamát. Az esti bahreini és szaúd-arábiai futamok után a melbourne-i versenyt helyi idő szerint délután rendezik, nálunk pedig reggel 7 órakor. Vasárnapra azonban nem kell napsütésre számítani.

Pénteken már részben felhős lesz az idő Melbourne-ben, tizennégy százalék esély van az esőre. Kevés szélre is számíthatunk, és délutánra 23 fok körüli hőmérséklet várható. Szombaton ez a hőmérséklet 26 fokra emelkedik, kicsit több lesz a szél is, de még mindig csak tíz százalék az esélye az esőnek.

Vasárnap azonban megváltozik a forgatókönyv, hiszen az előrejelzések szerint könnyen előfordulhat, hogy elered az eső az Albert Parkban. Délután még mindig 25 fokot jósolnak, de a szél megerősödik, és 43 százalék az esélye az esőnek. Nagy kérdés, hogy a pilóták hogyan birkóznának meg az új, 2022-es autókkal esős körülményke között, ahogyan az is, hogy ez melyik csapatnak kedvezne.

Vajon sikerül Max Verstappennek tovább zárkóznia a bajnokságban, vagy Charles Leclerc húz el még jobban? Vasárnap kiderül. Az viszont biztos, hogy ha lesz eső, ha nem, a pilóták gondoskodni fognak az izgalmakról. Tartsatok velünk, hogy ne maradjatok le a hét folyamán egyetlen hírről sem!