38 évvel ezelőtt Ayrton Senna rajongói nagyon boldogok lehettek, mert a brazil nemcsak nyert, hanem a 100. rajtelsőséget is behúzta a Lotusnak.

Ayrton Senna összességében hamar megkapta a lehetőséget, amit maximálisan kiérdemelt. Ugyanakkor a tehetsége alapján már 18 évesen is az F1-ben lehetett volna, de akkoriban ez nem volt trend, mint manapság a modern Forma-1-ben.

Azokban az időkben keményebb és nehezebb volt vezetni az F1-es gépeket, melyek igazi szörnyetegek voltak. Senna sokat tudna erről beszélni, ha 1994-ben nem veszíti életét tragikus körülmények között Imolában, ami az egész világot sokkolta.

1986-ban már a harmadik szezonját futotta, ami nem sikerült neki rosszul a Lotus-Renault-val, mivel negyedik lett, akárcsak egy évvel korábban. A Spanyol Nagydíjon is nagyot ment, az időmérő edzésen például több mint 0,8 másodpercet adott Piquet-nek a második helyen, majd jött Mansell, Prost, Rosberg, Arnoux és Berger.

A futamon sem tudtak vele mit kezdeni, bár tegyük hozzá, szó szerint hajszálnyival nyert Mansell előtt, ami egy igazán őrült befutó volt. Prost ugyan harmadik lett, távol volt attól, hogy megszorongassa a két riválist. Ez volt Senna pályafutása harmadik győzelme, míg a Lotus 76x nyert, és a 350. nagydíján állt rajthoz.

Hoztunk számotokra egy felvételt is, amin látni a befutót, mely minden idők egyik legszorosabb leintését hozta. Ha kíváncsi vagy a felvételekre, akkor csak kattints erre a linkre, fantasztikusan néztek ki ezek az autók, amiket nagy nevek vezettek.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL